Stiri

Tratamentul compensat nu se poate lua din orice farmacie din ţară

Asiguraţii nu-şi pot lua medicamentele compensate din orice farmacie din ţară, ci doar din localitatea în care a fost emisă reţeta.

Reprezentanţii Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate au promis încă de anul trecut că problema va fi rezolvată. Ei au susţinut atunci că de vină ar fi problemele tehnice.

Medicamentele cu şi fără contribuţie personală prescrise de medici în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pot fi ridicate în prezent, la fel ca şi până acum, de la orice farmacie aflată în contract cu aceeaşi casă de asigurări de sănătate ca şi medicul prescriptor.

Asta înseamnă că reţeta compensată se poate lua din aria în care îşi desfăşoară activitatea medicul prescriptor, şi anume în întregul judeţ.

Totodată, reţetele emise de cabinetele medicale/clinicile/spitalele aflate în relaţii contractuale cu CASA OPSNAJ pot fi onorate de orice farmacie din ţară aflată în contract cu casa respective.

Farmaciştii spun că s-au întâlnit cu această situaţie, de a li se cere tratamente compensate și de a nu le putea elibera. Aceștia spun că nu pot face nimic.

Unii oameni sunt nevoiți să meargă, poate, şi sute de kilometri pentru a ajunge în judeţ, unde li se pot eibera tratamentele, căci nu își permit să le ia la preț întreg.

Reprezentanţii Casei Naţionale de Asigurări în Sănătate spun că ştiu de această problemă şi că ea există “de când este Casa”.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co