Stiri

Tratament de la AstraZeneca pentru prevenirea COVID-19

Trebuie să rămânem optimiști că oamenii de știință vor găsi soluții să oprească pandemia de coronavirus! Sunt rezultate încurajatoare pentru un tratament împotriva COVID-19, care reduce semnificativ riscul de a dezvolta o formă simptomatică a bolii în rândul pacienţilor vulnerabili, au anunțat reprezentanții grupului farmaceutic anglo-suedez AstraZeneca, preluațid e presa internațională.

Acest tratament cu anticorpi nu şi-a demonstrat însă eficacitatea la persoanele deja expuse la virus. Dar, administrat înainte de a intra în contact cu virusul, rezultatele sunt încurajatoare, a arătat AstraZeneca într-un comunicat.

În acest caz, tratamentul reduce cu 77% riscul de a dezvolta o formă simptomatică, conform studiilor clinice la scară largă concepute pentru a măsura siguranţa şi eficacitatea acestuia. Totodată, nu au existat cazuri severe de COVID-19 sau decese.

La aceste studii realizate în Spania, Franţa, Belgia, Regatul Unit şi Statele Unite au participat peste 5.000 de persoane, dintre care 75% aveau comorbidităţi. Tratamentul a fost administrat intramuscular.

Myron Levin, profesor la Universitatea din Colorado, coorodnator studiu (sursa: agerpres.ro)

“Cu aceste rezultate extraordinare, AZD7442 ar putea fi un instrument important în arsenalul nostru pentru a ajuta oamenii care ar putea avea nevoie de mai mult decât un vaccin pentru a-şi recâştiga viaţa normală”.

Reprezentanții laboratorului au precizat că vor depune un dosar la autorităţile sanitare pentru a obţine o utilizare de urgenţă sau o validare condiţionată a tratamentului, a cărui dezvoltare este finanţată de guvernul SUA.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co