Stiri

Transport clandestin de petrol spre Siria. Navă reținută în Gibraltar

Sancţiunile impuse de Uniunea Europeană regimului de la Damasc, încălcate! Autorităţile din Gibraltar au reţinut, joi, o navă sub pavilion panamez suspectată că ar fi transportat petrol către o rafinărie din Siria, potrivit Al Jazeera.
Poliţia din Gibraltar şi Poliţia de Frontieră, însoţite de un detaşament al Marinei Regale Britanice, au pus în aplicare măsura în privința petrolierului Grace 1.

Reprezentanții Guvernului din Gibraltar susțin că existau suspiciuni rezonabile cu privire la faptul că nava transporta petrol către rafinăria Banyas din Siria.
„Rafinăria se află în proprietatea unei entităţi care este supusă sancţiunilor pe care Uniunea Europeană le-a impus Siriei”, a precizat Fabian Picardo, şeful Guvernului din Gibraltar.
Nava plecase din Iran, iar încercarea de livrare către Siria ar putea reprezenta şi o încălcare a sancţiunilor impuse de Statele Unite exporturilor de petrol iranian.

Uniunea Europeană a impus sancţiuni Siriei în mai 2011. Blocul comunitar a blocat activele a zeci de entităţi şi a impus un embargo asupra petrolului din Siria, dar şi restricţii în domeniul investiţiilor.

Targul National Imobiliar
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co