Stiri

Transparenţă în învăţământul superior

55 de instituţii de învăţământ superior, dintre care 38 de universităţi din sectorul public, au importat, deja, în Registrul Matricol Unic, date referitoare la peste 70.000 de studenţi din anul I de studii din ciclurile de licenţă şi master. Procesul de raportare este în plină desfăşurare, termenul de finalizare a acestuia fiind 30 septembrie, transmite Ministerul Educației și Cercetării Științifice. Registrul Matricol Unic este un sistem informaţional electronic care asigură gestiunea integrată a datelor privind studenţii universităţilor de stat şi particulare din România, pentru toţi anii universitari şi pentru toate ciclurile de studii. În Registrul Matricol Unic se înregistrează date personale, date privind şcolaritatea studentului, date referitoare la burse studenţi şi servicii cazare, respectiv date referitoare la studii preuniversitare şi studii universitare anterioare.

Dezvoltarea şi implementarea sistemului RMU constituie un demers susţinut de centralizare şi standardizare a datelor din sistemul de învăţământ superior, în scopul eficientizării activităţii administrative şi îmbunătăţirii capacităţii de a fundamenta strategii instituţionale şi politici naţionale în învăţământul superior- se arata intr-un comunicat al Ministerului Educatiei. „După 4 ani de încercări nereuşite, marcăm în acest moment centralizarea informatizată a datelor din învăţământul universitar. Ce înseamnă asta? Transparenţa şi mobilitatea informaţiei, reducerea poverii administrative pentru universităţi şi îmbunătăţirea capacităţii de a fundamenta politici naţionale, bazate pe accesul la date colectate inteligent”, declară Adrian Curaj, ministrul Educaţiei si Cercetarii Stiintifice
Registrul Matricol Unic poate fi accesat prin intermediul platformei online Registrul Educaţional Integrat, care oferă acces la parcursul educaţional şi profesional al unei persoane.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co