Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Transferul contribuțiilor, cu obligație pentru angajator

Ministrul Finanțelor, Ionuț Mișa, a făcut o declarație menită să înlăture temerile că venitul salarial va fi diminuat odată ce Guvernul va emite un act normativ prin care contribuțiile vor fi transferate din sarcina angajatorului în cea a angajatului. Statul vrea să emită obligativitatea menținerii salariului la un anumit nivel.

„Va fi o lege prin care aceste contribuții vor fi transferate angajatului, iar angajatorul va trebui să păstreze un anumit nivel al salariului brut. (…) Am făcut mențiunea că și astăzi angajatorul din mediul privat poate decide să modifice contractul de muncă și să diminueze sau să crească, după propria negociere cu angajatul, această valoare salarială. Totodată, am făcut mențiunea că după ce se va realiza aceasta măsură legislativă va fi introdusă și o măsură tranzitorie care va obliga, practic, angajatorul, chiar și cel din mediul privat, să mențină un anumit nivel al salariului brut“, a declarat Ionuț Mișa.

Practic, conform ministrului, va fi o dispoziție legislativă prin care se va stabili ce va include salariul brut, care va fi suma tuturor celorlalte sarcini fiscale pe care le plătește în prezent un angajator pentru un angajat.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co