Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Tragedie națională în Haiti, după cutremurul de 7,2. Peste 1.400 de morţi

Bilanţul deceselor a trecut de 1.400 morţi, iar cel al răniţilor este de 6.900, în urma seismului devastator, cu magnitudinea 7,2 produs sâmbătă în Haiti, potrivit ultimelor raportări ale autorităților locale.

Echipele de salvatori şi misiunile de trimitere a ajutoarelor continuă. Se estimează că ar mai fi încă multe persoane prinse sub dărâmăturile clădirilor prăbuşite din cauza seismului.

Salvatorii acţionează sub ameninţarea depresiunii tropicale Grace care se apropie cu intensificări serioase ale vântului.

Mișcarea telurică s-a produs sâmbătă dimineaţă, la o adâncime de circa 10 kilometri. Numeroase clădiri au fost dărâmate, iar peste 30.000 de familii au fost afectate, a relatat presa locală.

Necesităţi principale în zonă sunt acum alimentele, apa potabilă, corturi şi asistenţă sanitară primară, potrivit Caritas International.

Spitalele sunt supraaglomerate, iar răniţii aşteaptă în corturi pentru a primi asistenţă medicală, relatează Agerpres.

Haiti, cea mai săracă ţară din emisfera vestică, suferă în continuare consecinţele seismului din 12 ianuarie 2010, cu magnitudinea 7, care a dus la moartea a 220.000 de persoane şi a lăsat un milion de oameni fără locuinţe. Pagubele în urma respectivului cutremur au fost estimate la 8 miliarde de dolari!

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co