Stiri

Tragedie fără margini la Beirut. Peste 100 de morți și 4.000 răniți, în urma exploziilor

În capitalana libaneză Beirut este jale mare. Se numără încă morții și răniții în urma celor două explozii uriaşe produse, marți, în portul din Beirut.

Cartiere întregi sunt distruse, iar deflagrațiile s-au soldat cu cel puţin 100 de morţi şi peste 4.000 de răniţi, potrivit reprezentanților Crucii Roşii libaneze. Capitala libaneză arată ca după război, cu zeci de maşini avariate pe şoseaua principală şi cu clădirile înconjurate de cioburile geamurilor sparte, relatează presa internațională.
”E oribil… nu e ceva obişnuit”, spun supraviețuitorii care fac eforturi să facă față situației, după ce mulţi dintre au dormit fără ferestre.

Peste 200.000 de oameni au rămas fără locuinţe, iar Libanul mai are rezerve de grâne pentru ”mai puţin de o lună”, în condiţiile în care exploziile au distrus principalul siloz al ţării.

Nitratul sau azotatul de amoniu, aflat la originea tragediei de proporții, se prezintă sub formă de praf sau granule albe, fără miros, şi este utilizat în principal pentru producerea de îngrăşăminte chimice.
De-a lungul timpului, această substanţă a provocat însă mai multe accidente industriale, între care cea din oraşul francez Toulouse din 2001, soldată cu 31 de morţi.
Președintele Iohannis, alături de alți înați demnitari din țară și străinătate au transmis mesaje de condoleanțe pentru victime și de solidaritate și compasiune pentru poporun libanez greu încercat în aceste zile.

Preşedintele Donald Trump a apreciat că exploziile de amploare din Beirut “seamănă cu un atentat teribil”, iar
liderul de la Casa Albă a adăugat că “Statele Unite sunt pregătite să sprijine Libanul”.
Preşedintele francez Emmanuel Macron a anunţat pe țara sa va trimite la Beirut “mai multe tone de materiale sanitare” şi un detaşament de securitate civilă.

Capitala Libanului este acum un oraș sinistrat, plin de ruine și fum, iar printre răniți se numără inclusiv membrii ai mai multor ambasade, dar și soldadați ai misiunii ONUîn această țară.

 

Targul National Imobiliar (TNI)
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co