Stiri

Trafic redeschis în zona Eroilor

O parte a lucrărilor la Magistrala 5 de metrou, care va face legătura între Drumul Taberei şi Pantelimon, au fost finalizate. Astfel, a fost posibilă și redeschiderea traficului rutier în zona Eroilor.

Anunțul a fost făcut de reprezentanții Metrorex, potrivit cărora constructorul Magistralei 5 de metrou a finalizat lucrările de suprafaţă din zona Bulevardul Eroilor. Prin urmare, traficul rutier de la intersecţia Eroilor cu Eroii Sanitari este redeschis de astăzi pe toate cele patru benzi.

Acesta nu este singurul loc unde traficul a fost redeschis.

Lucrările la Magistrala 5 de metrou au început în anul 2011, iar finalizarea este programată pentru luna martie 2019. Investiţia în Magistrala 5 se ridică la 3,2 miliarde de lei, din care 2,65 miliarde de lei provin din fonduri structurale nerambursabile.

Magistrala 5 are trei secţiuni: Eroilor – Râul Doamnei, Eroilor – Iancului, respectiv Iancului – Pantelimon.

Proiectul Magistrala 5, Secţiunea Râul Doamnei – Eroilor, inclusiv Valea Ialomiţei, prevede transportul unui număr de circa 64.000 călători/zi din zona deservită spre centrul oraşului.

Noua linie de metrou va permite pe traseul proiectat o viteză maximă de 80 km/h şi o viteză comercială de 36 km/h a garniturilor de tren.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co