Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Tot mai mulți refugiați! Trei milioane de ucraineni au plecat din calea războiului

Pe zi ce trece, numărul refugiaților din Ucraina crește, în condițiile în care ofensiva rusă în această țară a ajuns în a 20-a zi. Astfel, sunt acum trei milioane de persoane care au fost nevoite să plece din calea războiului, a comunicat marţi Organizaţia Internaţională pentru Migraţie.

Bilanţul se referă doar la cei care au părăsit ţara după ce a fost invadată de forţele ruse, în 24 februarie, nu şi de cei care s-au strămutat în interiorul graniţelor.

Din totalul respectiv, 1,4 milioane sunt copii.  Practic, la fiecare secundă, un minor din Ucraina devine refugiat, potrivit reprezentanților UNICEF citați de AFP.

Polonia a primit cei mai mulţi refugiaţi ucraineni – aproximativ 1,8 milioane, anunță Înaltul Comisariat ONU pentru Refugiaţi. Alte sute de mii au ajuns în Republica Moldova, România şi Ungaria, de unde mulţi au plecat ulterior în alte state. În țara noastră, se află peste 75.000 de refugiați ucraineni.

Pe de altă parte, de la începerea invaziei ruse, Ucraina a primit ajutor umanitar şi îndeosebi livrări de produse medicale în valoare de peste 50 de milioane de dolari, au anunțat autoritățile din această țară.

Printre articolele furnizate se numără medicamente şi dispozitive medicale menite să ajute răniţii şi civilii; truse de prim ajutor pentru militari; echipamente medicale precum defibrilatoare, aparate EKG şi scanere mobile pentru radiografii.

La sosirea lor, proviziile medicale se distribuie în 31 de depozite regionale, în funcţie de necesităţi, sau se livrează direct spitalelor, relatează Agerpres.

Targul National Imobiliar (TNI)
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co