Stiri

Toate școlile s-au redeschis în Grecia. Noi măsuri de relaxare anunțate

Şcolile primare şi grădiniţele, precum şi gimnaziile de pe întreg teritoriul Greciei s-au redeschis luni. Totul la patru săptămâni după redeschiderea liceelor şi la şase luni după ce toate unităţile de învăţământ şi-au închis porţile din cauza măsurilor de izolare legate de pandemia de coronavirus.

Pentru a putea intra în unităţile şcolare, atât elevii, cât şi corpul profesorat trebuie să prezinte de două ori pe săptămână, luni şi joi, rezultatele negative ale autotestelor pentru COVID-19 disponibile gratuit în farmacii, anunță presa locală preluată de Agerpres.

Guvernul grec a început în aprilie să relaxeze restricţiile instituite în noiembrie. A autorizat, de asemena, redeschiderea celor mai multe dintre activităţile comerciale din domeniul comerţului cu amănuntul cu excepţia galeriilor comerciale.

Terasele cafenelelor şi restaurantelor au primit permisiunea de a se redeschide începând cu 3 mai.

În acest weekend, plajele private au primit din nou turişti, în timp ce muzeele se vor redeschide din 14 mai, cinematografele în aer liber pe 21 mai, la o capacitate redusă, iar teatrele, din 28 mai.

Grecia aşteaptă în special deschiderea sezonului turistic, din 15 mai. Peste 20% din PIB-ul ţării depinde de acest sector.

Grecia este sever afectată de cel de-al treilea val al pandemiei.Ccea mai mare parte dintre cele peste 10.000 de decese provocate de COVID-19 au fost înregistrate în decursul ultimelor luni. Numărul total de cazuri a ajuns în Grecia la 350.000, la o populaţie de 10,8 milioane de locuitori.

Au fost realizate peste 3,4 milioane de vaccinări, iar peste un milion de persoane au primit cea de-a doua doză.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co