Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Tineri audiați pentru distrugerea unor monumente din Cimitirul Evreiesc Ploiești

Cinci tineri, cu vârste cuprinse între 16 şi 24 de ani bănuiţi că au distrus mai multe monumente funerare din Cimitirul Evreiesc din Ploieşti, au fost depistaţi şi duşi la audieri, informează IPJ Prahova. Faptele lor nu au legătură cu acţiuni antisemite, arată sursa citată.

Poliţiştii Secţiei 2 Ploieşti au deschis un dosar penal pentru profanare de cadavre sau morminte, după ce mai multe monumente funerare din Cimitirul Evreiesc au fost distruse.

Poliţiştii Secţiei 2 au fost sesizaţi, joi, că 16 monumente funerare din Cimitirul Evreiesc au fost împinse de pe soclul lor, iar acesta au căzut pe sol.

Comunicat IPJ Prahova

“Cu ocazia cercetării la faţa locului s-a constatat că cele sesizate se confirmă, trei dintre aceste monumente fiind găsite sparte. Cercetările sunt continuate în vederea identificării autorilor sub aspectul săvârşirii infracţiunii de profanare de cadavre sau morminte”.

Deputatul Silviu Vexler, preşedintele Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România, a catalogat incidentul de la Ploieşti drept “unul dintre cele mai abjecte acte posibile”.

“Un cimitir evreiesc a fost vandalizat. Aproape 20 de pietre funerare au fost dărâmate sau distruse. Din nou. Unul dintre cele mai abjecte acte posibile, de data aceasta în Ploieşti. Ce motiv poate exista pentru distrugerea unor morminte, pentru atacurile îndreptate împotriva memoriei unor oameni care nu mai sunt printre noi? Ura şi prostia, în cele mai mizerabile şi absurde forme sunt singurele explicaţii pe care le întrevăd pentru această crimă. Fiecare piatră funerară dărâmată este o mărturie. Din nou. PS. : Sunt curios. Oare a fost de vină vântul puternic sau tradiţionalii copii minori?”, a scris Vexler pe pagina sa de Facebook.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co