Stiri

Timișoara: Patronul firmei care a efectuat dezinsecţia, reținut pentru 24 de ore

Patronul firmei care a efectuat dezinsecţia în blocul de pe strada Mioriţei din Timişoara, din cauza căreia doi copii şi mama unuia dintre aceştia au decedat, a fost reţinut pentru 24 de ore pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală. El se află în arestul poliţiei.

Patronul firmei este cercetat şi pentru trafic de produse sau substanţe toxice după ce procurorii au stabilit că acesta a folosit un insecticid care are în compoziţie fosfură de aluminiu.
Administratorul firmei ar fi cumpărat substanțele folosite de pe piața neagră, de la o cunștință. Mai mult, ar fi știut că sunt mult mai puternice decât de obicei, dar ar fi primit asigurări că apartamentele în care s-a făcut dezinsecția sunt nelocuite, a declarat pentru Mediafax avocatul său.

Violeta Filip, prim-procurorul Tribunalului Timiş (sursa: agerpres.ro)
“În cauză există indicii că în procesul de deratizare, suspectul a folosit un insecticid denumit Delicia – GASTOXIN, care are în compoziţie fosfură de aluminiu, o substanţă foarte toxică, cu efecte letale în caz de inhalare şi care necesită pentru utilizare autorizaţie specială. Organele de cercetare penală au dispus faţă de suspect măsura preventivă a reţinerii pe o durată de 24 de ore, începând cu data de 19 noiembrie ora 3,30”.

Reprezentanții DSP Timiș au recunoscut, într-o conferință de presă, că nu au controlat niciodată firma în cauză, care a fost înființată în 2015 și are… un singur angajat!

De sâmbătă au fost 15 apeluri la 112 care semnalau că oamenii din imobilul respectiv nu se simt bine. Un copil de 3 ani, altul de 9 luni și mama acestuia au decedat după ce blocul în care locuiau s-a făcut o dezinsecție.

Luni seara, încă un bloc de locuințe din Timișoara a fost evacuat, după ce într-unul dintre apartamente s-ar fi făcut lucrări de dezinsecție și deratizare
Marți dimineață, mai erau internați la spital 16 copii și 4 adulți.

Targul National Imobiliar
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co