Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Testarea vaccinului Universității Oxford, întreruptă. Efecte adverse neașteptate

Apariția pe piață a unui ser de imunizare împotrvia noului corornavirus pare tot mai îndepăratată! Asta după ce studiul clinic ce viza testarea unui vaccin dezvoltat de Universitatea Oxford a fost întrerupt din cauza îngrijorărilor legate de efectele sale secundare, respectiv din cauza unei boli inexplicabile apărute la un participant la studiu.

”În cazul medicamentelor şi vaccinurilor administrate oamenilor, în primul şi cel mai important rând trebuie să se testeze siguranţa”, precizează specialiștii Organizației Mondiale a Sănătății.

Vaccinul, pe care AstraZeneca îl dezvoltă împreună cu Universitatea Oxford, a fost descris anterior de oficialii OMS drept cel mai important candidat la nivel mondial şi cel mai avansat din punct de vedere al stadiului de dezvoltare.

Pe lângă cele 92 de state cu venituri reduse care caută ajutor, şi-au exprimat interesul de achiziționare a unui vaccin anti-COVID-19 aproximativ 79 de ţări cu posibilităţi financiare mai mari. Termenul limită pentru asumarea angajamentelor este 18 septembrie. Unele state care au încheiat acorduri proprii privind achiziţionarea de vaccinuri împotriva noului coronavirus, inclusiv Statele Unite.

Nouă companii farmaceutice s-au angajat recent să ”respecte integritatea procesului ştiinţific” în contextul presiunii cu care se confruntă pentru a produce rapid un vaccin anticoronavirus.

Producătorii de medicamente au dat asigurări că vor transmite vaccinuri spre aprobare doar după demonstrarea siguranţei şi eficacităţii lor prin ”studii clinice de amploare şi de înaltă calitate”. Angajamentul este semnat de directorii executivi ai celor mai mari companii farmaceutice din Europa și din SUA.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co