Stiri

Testarea COVID-19 gratuită, reintrodusă în Germania din cauza noului val epidemic

Germania reintroduce, de sâmbătă, testarea COVID-19 gratuită! Totul în contextul noilor măsuri menite să reducă valului epidemic în creştere pe teritoriul ţării, scriu agențiile de presa internaționale.

Testele gratuite, care au fost oferite iniţial din martie ca modalitate de a compensa o campanie lentă de vaccinare la acel moment, vor fi reintroduse la o lună de când se renunţase la ele.

Decizia intervine ca urmare a faptului că în Germania se înregistrează noi recorduri, de 264 de contaminări la 100.000 de locuitori, în a cincea zi consecutivă de creştere a incidenţei de SARS-COV-2.

Cel puţin 90% dintre locuitorii Germaniei trebuie să aibă imunitate împotriva coronavirusului pentru a controla virusul, apreciază oficialii de la Berlin. Asta în condițiile în care peste 67% dintre locuitorii acestei țări sunt vaccinaţi cu schema completă.

Și țările nordice de pe Bătrânul Continent se confruntă cu un nou val de îmbolnăviri, iar specialiștii fac apel la populație să se inoculeze și cu doza a 3-a a serurilor anti-COVID.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co