Stiri

Terapie prin muzică la Paris! O violoncelistă le alină suferința pacienților

Le aduce zâmbetul pe buze și le alină suferința! Vorbim despre o violoncelistă cu studii la Conservatorul din Moscova care merge, o dată pe săptămână, la un Centru de îngrijiri paliative din apropiere de Paris și le cântă pacienților. Astfel, ei au ocazia să audă și alte sunete decât cele cu care sunt obişnuiţi, mult mai plăcute și relaxante, cele de violoncel.

Claire Oppert vizitează instituţia vinerea pentru a le cânta celor din centru. Mulţi se luptă atât cu durerea fizică, cât şi cu impactul psihic al bolilor incurabile

Durerea este permanenta pentru majoritatea dintre ei, iar muzica îi ajută să se simtă mai bine. Centrul din sud-vestul Parisului este unul dintre cele mai mari de acest fel din Europa, iar rezidenții au probleme de sănătate dintre cele mai grele.

Pe lângă recitalurile săptămânale, Oppert, în vârstă de 55 de ani, s-a angajat să demonstreze efectele terapeutice ale muzicii. De altfel, ea ia parte la studii medicale pe această temă.

Personalul medical spune că pacienții sunt mult mai liniștit și fericiți după un astfel de recital, iar starea lor psihică se îmbunătățește simțitor! Lacrimile curg, de multe ori, șiroi… și sunt lacrimi de bucurie…

Oppert le cântă acestor pacienţi de aproape un deceniu, de când a fost pentru prima oară în vizită la un cămin de bătrâni cu violoncelul ei. ”În îngrijirea paliativă, uneori durerea persistă, în pofida morfinei şi a medicamentelor. Muzica are cu adevărat un efect calmant asupra acelei dureri reziduale”, concluzionează atât de frumos artista.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co