Stiri

Telefoane la linia Anticorupție

Peste 8.000 de cetăţeni au apelat, în 2017, linia Telverde pentru a reclama că li s-a cerut mită, numărul apelurilor fiind mai mare cu 14% decât anul trecut. Aceste sesizări s-au concretizat în 118 trimiteri ale infracţiunilor la unităţile de parchet sau instituţii competente, informează DGA.

Direcţia Generală Anticorupţie a creat un sistem de transmitere a informaţiei brute primită la linia Telverde, către structurile proprii, centrale sau judeţene, astfel încât cetăţeanul care reclamă telefonic că i s-a cerut mită de către un lucrător al Ministerului Afacerilor Interne să fie contactat de ofiţerii D. G.A. şi condus la unitatea de parchet competentă pentru înregistrarea denunţului. Aceeaşi procedură se aplică şi în situaţiile în care un lucrător M.A.I. reclamă la linia Telverde anticorupţie că i se oferă mită pentru a nu-şi îndeplini atribuţiile de serviciu, pentru a nu lua măsurile legale etc. După înregistrarea dosarului penal la unitatea de parchet, ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie încearcă prinderea în flagrant a persoanei sau persoanelor care primesc mită ori oferă mită.

Un exemplu este o situaţie petrecută în vara acestui an în Constanţa, când un şofer căruia i-a fost solicitată mită de către doi poliţişti a apelat linia Telverde – 0800.806.806

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co