Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Teatrul Nottara se întoarce acasă

Teatrul Nottara se intoarce acasa. La sapte luni de la suspendarea spectacolelor in cladirea din Bulevardul Magheru, incadrata in clasa intai de risc seismic, expertiza comandata de institutie ii permite reluarea activitatii obisnuite. Astfel incat, din urmatoarea stagiune 2016-2017, trupa va evolua in cladirea construita in 1946. Echipa de expertiză, formată din specialişti recunoscuţi în domeniu, a evaluat construcţia şi a ajuns la concluzia că „(…) imobilele ridicate de marele inginer Liviu Ciulley pentru fiul său, regizorul Liviu Ciulei, nu se încadrează la clasa I de risc seismic, întrucât acestea au avut o comportare bună atât la acţiunile din exploatare, cât şi la cele seismice, fără pierderi de stabilitate sau avarii ale elementelor de rezistenţă” – se arată în comunicatul evaluatorului.
Aceasta nu inseamna, insa, ca lucrul va reincepe maine sau ca imobilul Teatrului nu mai are nevoie de consolidare. Rezultatul expertizei arata ca lucrarile care se impun vor fi mai uşor de efectuat decât se anticipa. Ele trebuie realizate sub patronajul Primariei Municipiului Bucuresti si de Consiliul General al Municipiului Bucuresti. Abia după realizarea acestor măsuri de intervenţie şi consolidare, clădirea se va încadra în clasa de risc seismic R III. In cele 7 luni de pribegie- cum le-au numit artistii- Teatrul Nottara si-a desfasurat activitatea in 37 de locatii din Bucuresti si din tara. Salile „de acasa” s-au transformat in depozite de recuzita si butaforie care la vara vor putea fi eliberate.
Pana la demararea lucrarilor de consolidare, insa, pe timpul verii când teatrul este închis, spaţiile sale vor fi iginienizate. Redeschiderea oficială va avea loc cu ocazia celei de-a IV-a ediţii a Festivalului Internaţional de Teatru Fest(in) pe Bulevard, care se va desfăşura în perioada 10 – 22 octombrie 2016.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co