Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Teatrul Excelsior, în Cartea Recordurilor

Teatrul Excelsior din Capuitală a fost inclus în Cartea Recordurilor pentru cea mai mare gradenă rotativă din lume, construită special pentru spectacolul intitulat “Vlaicu Vodă”, pus în scenă anul trecut, cu ocazia Centenarului Marii Uniri.

Luni, de la ora 12.30, în Sala “Ion Lucian” a Teatrului Excelsior, va avea loc un eveniment prin care va fi celebrat noul titlu primit, la care vor participa actori şi tehnicieni din echipa spectacolului “Vlaicu Vodă”.

Totodată, vor fi prezenţi şi reprezentanţi ai instituţiilor care au făcut posibilă realizarea superproducţiei.

De asemenea, vor fi acordate diplome onorifice emise de Guinness World Records care atestă performanţa înregistrată de Teatrul Excelsior.

Tot atunci va fi prezentat, pentru prima dată, un material video al producţiei “Vlaicu Vodă” şi vor fi rememorate momente-cheie care pun în valoare universul fascinant pe care aceasta l-a generat, dar şi rolul esenţial al gradenei rotative în cadrul conceptului regizoral şi scenografic al spectacolului.

Spectacolul “Vlaicu Vodă”, de Alexandru Davila, regizat de Horia Suru, a oferit publicului o experienţă teatrală complexă. Spectacolul a avut loc în Piaţa Constituţiei din Bucureşti, în perioadele 8 – 10 iunie şi 22 – 26 august anul trecut.

Satul medieval construit în mărime naturală pentru acest eveniment a evocat în detaliu fascinanta lume de acum 600 de ani. Acesta a conţinut nouă case, opt turnuri de apărare, patru ateliere de meşteşugari, un han şi o biserică, sute de costume şi măşti populare, zeci de muzicieni, alături de săteni, străjeri, călăreţi, meşteşugari, toate au reconstituit atmosfera lumii româneşti medievale.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co