Stiri

Taxă de poluare în București

Asociaţia Producătorilor şi Importatorilor de Autoturisme a publicat o propunere legislativă de a introduce o taxă locală de poluare în Bucureşti.

Această taxă ar fi valabilă pentru toate mașinile înmatriculate în București, dar și pentru cele neînmatriculate în Capitală, dar care circulă, totuși prin oraş.

Reprezentanţii producătorilor şi importatorilor de automobile susţin că o astfel de taxă locală poate avea un cuantum relativ mic. Acesta ar diferenția, totuși autoturismele în funcţie de nivelul lor de poluare.

Sumele încasate din această taxă ar urma să fie incluse în Fondul pentru Aer Curat.

“Pentru a demonstra atât bucureştenilor, dar şi celor care intră în Capitală cu maşina că sumele colectate sunt folosite conform obiectivelor enunţate(…) s-ar putea înfiinţa Fondul pentru Aer Curat în Bucureşti”, au declarat oficialii Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Autoturisme

Banii ar urma să fie utilizați pentru dezvoltarea transportului public durabil, precum mijloace de transport în comun „verzi”.

Conform calculelor acestora, veniturile anuale ce pot fi colectate din această taxă ar urma să se ridice la aproximativ 120 de milioane de euro.

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co