Stiri

Taxă auto de acces în centrul Capitalei

Primăria Capitalei ar putea organiza un referendum local prin care să întrebe bucureștenii dacă sunt de acord cu introducerea unei taxe auto de acces în centrul oraşului.

Propunerea în acest sens aparține unui consilier general din partea ALDE. Dacă va primi undă verde din partea Consiliului General al Municipiului București, referendumul ar urma să aibă loc la sfârșitul lunii ianuarie anul viitor.
Autorul inițiativei își argumentează demersul afirmând că traficul aglomerat reprezintă o problemă pentru Bucureşti, în condiţiile în care în luna aprilie a acestui an aici erau înmatriculate peste un milion de autovehicule.

Totodată, el invocă exemplul altor state membre ale Uniunii Europene, precum Italia sau Marea Britanie, unde a fost implementată taxa de congestie.

Dacă proiectul legat de organizarea referendumului va fi aprobat de consilierii generali, bucureştenii vor avea șansa să arate că le pasă de sănătatea lor și de mediul înconjurător. Ei va trebui să răspundă la întrebarea „Sunteţi de acord cu restricţionarea accesului auto în perimetrul delimitat în interiorul zonei centrale a Municipiului Bucureşti prin identificarea şi implementarea unui sistem de taxare sau de utilizare de vignete?”.

Proiectul nu se află însă pe ordinea de zi a Consiliului General și este încă la stadiul de propunere.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co