Stiri

Țara nevoită să-și schimbe capitala din cauza inundațiilor!

Inundațiile devastaroare din primele zile ale anului din Jakarta, soldate cu moartea a 53 de persoane, impun autorităților să mute capitala statului.

Ploile torenţiale au început să cadă în ajunul Anului Nou. Au declanşat inundaţii şi alunecări de teren în regiunea capitalei, dar şi la o sută de kilometri, în Lebak, situat în sud-vestul insulei Java.

Preşedintele indonezian a dezvăluit amplasamentul viitoarei capitale, ce va fi ridicată în partea indoneziană a insulei Borneo, în provincia Kalimantanul de Est.

Autoritățile indineziene au anunțat, anul trecut, că Jakarta, capitala țării va fi mutată, ca urmare a supraaglomerării, dar și din cauza faptului că metropola cu 30 de milioane de locuitori se scufundă.

Orașul stă pe un teren mlăștinos, scăldat de apele Mării Java, este străbătut de nu mai puțin de 13 râuri, iar cercetătorii susțin că metropola ar putea fi în totalitate sub ape până în 2050.

În  momentul de față, peste 170.000 de persoane care locuiau în cartierele afectate de inundaţii rămân în continuare în adăpost.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co