Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Sute de marinari de pe portavionul francez Charles de Gaulle, testaţi pozitiv cu COVID-19

Peste o treime dintre marinarii de pe portavionul francez Charles de Gaulle au fost testaţi pozitiv cu COVID-19 de la revenirea sa anticipată în Franţa duminică, provocată de descoperirea unor cazuri de contaminare la bord.

Ministerul francez al Apărării

“La data de 14 aprilie seara, 1.767 de marinari ai grupului aeronaval au fost testaţi. Marea majoritate a acestor teste vizează în această etapă marinari ai portavionului. În cazul a 668, rezultatul a ieşit pozitiv. (…) Dintre ei, 31 sunt în prezent internaţi la Spitalul de Instrucţie al Armatei Sainte-Anne, la Toulon (sudul ţării), dintre care unul este la reanimare”.

Acest bilanţ temporar este de aşteptat să crească pentru că “în cazul a 30% din aceste teste nu s-au primit încă rezultatele”.

Charles de Gaulle este al doilea portavion contaminat oficial în lume, după portavionul american USS Theodore Roosevelt, în Pacific.

Originea contaminării marinarilor de la bordul portavionului nu este cunoscută deocamdată. Echipajul nu fusese în contact cu nimeni de la escala efectuată la Brest, în vestul Franţei, între 13 şi 15 martie. Marinarii au coborât atunci pe uscat, dar cu respectarea regulilor de distanţare şi interdicţia adunărilor de peste 100 de persoane, în vigoare la vremea respectivă.

Actuala pandemie de COVID-19, care a ucis deja 130.000 de persoane în lume, are efecte amplificate în special pe navele militare, unde echipaje numeroase se înghesuie în spaţii mici, unde izolarea şi debarcarea bolnavilor sunt complicat de efectuat.

Numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus a trecut de 2 milioane la nivel mondial. Cele mai multe cazuri se înregistrează în Statele Unite, peste 640.000, în timp ce în Franţa sunt peste 106.000 de oameni infectaţi.

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co