Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Sute de litri de dezinfectanţi, retraşi din spitale, de la începutul pandemiei

Revine în actualitate problema produselor biocide diluate, care au fost folosite în România – de această dată într-o situație specială, de pandemie cu noul coronavirus. Astfel, peste 400 de litri de dezinfectanţi de mâini şi de suprafeţe au fost retraşi din unităţile sanitare în perioada martie 2020 – mai 2021, informează oficialii din Ministerul Sănătăţii.

Comunicat Ministerul Sănătății

“Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a cerut Inspecţiei Sanitare de Stat din cadrul Ministerului Sănătăţii să solicite direcţiilor de sănătate publică să precizeze cantităţile de dezinfectanţi de mâini şi de suprafeţe retrase din unităţile sanitare pentru perioada martie 2020 – mai 2021. (…) Din cantitatea totală de 24.144 litri şi 467 kg retrase de la utilizare, 409,7 litri au fost retraşi de la utilizare din unităţi sanitare (1,7%)”.

Potrivit Inspecţiei Sanitare de Stat din cadrul Ministerului Sănătăţii, cele mai mari probleme cu dizeinfectanții au fost la Spitalul de Pneumoftiziologie, dar și la cel Judeţean de Urgenţă Bacău. O situație similară a fost și la
Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău, dar și la unități sanitare din Ilfov și Neamț.

În cauză au fost produse biocide cu autorizaţie temporară emisă de Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară “Cantacuzino”, dar și cu avize emise de Comisia Naţională pentru Produse Biocide.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co