Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Sute de doze de ser AstraZeneca aruncate zilnic în Suedia

Reticiența oamenilor din întreaga lume față de serul anti-COVID-19 produs de AstraZeneca crește! Dovadă că în Capitala Suediei – Stockholm, sute de doze ajung zilnic la gunoi, pentru că oamenii refuză să fie injectaţi cu acest ser, au precizat oficialii locali, preluați de presa internațională.

Aceștia mai arată că că este imposibil să se găsească suficienţi doritori, iar dacă vaccinul nu este administrat în câteva ore, trebuie să fie aruncat.

După ce un număr mic de persoane au prezentat cheaguri de sânge în urma vaccinării cu AstraZeneca, utilizarea acestuia a fost limitată la persoanele de peste 65 de ani în Suedia, relatează Agerpres. De altfel, mulți pacienţi îşi anulează programările atunci când află că urmează să primească vaccinul britanico-suedez.

Totuși autoritățile din această țară susțin că beneficiile vaccinului în combaterea pandemiei sunt mult mai mari decât riscurile şi i-au îndemnat pe oameni să se imunizeze.

Pe de altă parte, 15 milioane de doze Johnson & Johnson prezentau deficienţe la o fabrică din State Unite, iar responsabilii americani au decis ca producția să fie stopată în respectiva unitate.

Aceasta este cea cea mai nouă dintre problemele cu care serul respectiv se confruntă în Statele Unite, unde autorităţile federale din domeniul sănătăţii au stopat temporar utilizarea sa după raportarea a şase cazuri de femei care au dezvoltat cheaguri sangvine. S-a înregistrat și un deces, în primele două săptămâni de la inocularea cu vaccinul anti-COVID-19 Johnson & Johnson.

Agenţia Europeană pentru Medicamente urmează să se pronunţe în legătură cu siguranţa acestui ser.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co