Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Supermarketurile, în afara oraşelor

Se reia discuţia despre scoaterea marilor magazine din centrul marilor oraşe. Un parlamentar spune că, în acest fel , producătorii români îşi vor vinde mai uşor legumele şi fructele, şi locuitorii vor scăpa de aglomeraţia din trafic din apropiere hipermarketurilor. O idee respinsă de reprezentanţii Asociaţiei Marilor Reţele Comerciale. Au obţinut avize şi au construit sensuri giratorii la deschiderea unui mare magazin, iar produse româneşti se găsesc deja pe rafturi, în urma unor parteneriate de distribuţie cu fermierii locali.
Initiţiativa unui parlamentar prevede şi că supermarketurile vor trebui amplasate la distanţă de cel puţin 1 kilometru de pieţele alimentare. Dacă ideea sa se va materializa, atunci retailerii vor avea termen 2 ani, de exemplu, pentru a-şi reloca magazinele. Problema apare în cazul lanţurilor care deţin pământul pe care sunt amplasate unităţile.
Proiectul este susţinut de Ministerul Agriculturii, care doreşte amplasare lanţurilor de retail în zone cu densitate redusă a populaţiei.

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co