Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Summit UE, la mijlocul lunii iulie, pentru planul de relansare economică

Liderii din Uniunea Europeană se vor reuni fizic într-un summit extraordinar, pe 17-18 iulie, în încercarea de a ajunge la un acord asupra planului comun masiv de relansare a economiei europene.Este vorba de primul summit cu prezență fizică de la izbucnirea, în martie, a pandemiei de coronavirus care a făcut ca economia UE să cadă într-o recesiune istorică, în special în urma lunilor de izolare.
Un summit virtual care a avut loc săptămâna trecută a evidenţiat divergenţele între liderii care îşi doresc totuşi o adoptare, până la sfârşitul lunii iulie, a acestui plan de relansare fără precedent, în valoare de 750 de miliarde de euro.
Suma ar urma să fie pentru prima dată împrumutată în numele UE de pe pieţe, ca o datorie comună.
Olanda, Austria, Suedia și Danemarca sunt extrem de rezervate în privinţa acestui plan de care vor beneficia în primul rând ţările din Sud, cele mai afectate de pandemie.
Cele 27 de state membre sunt divizate asupra sumei globale, criteriilor de atribuire, dar și în privința repartiţiei între împrumuturi şi subvenţii. Un acord ar trebui să facă obiectul unor lungi negocieri, potrivit analiștilor economici.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co