Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Suedia, țara fără privilegii pentru politicieni. România, la polul opus…

“Vrem o țară ca afară”, a scandat în dese rânduri Diaspora. Și românii din străinatate au toate motivele să spună asta! În Suedia, de exemplu, aleșii nu sunt o categorie aparte în privința drepturilor, a bunăstării și a privilegiilor.

Ei sunt nevoiți să trăiască precum orice alt cetățean obișnuit al țării.

În capitala Stockholm, membrii Parlamentului ajung la muncă cu metroul sau cu autobuzul, nu au mașini de protocol că să blocheze cumva circulația în coloane oficiale.

Apoi, niciun ministru suedez nu are imunitate și trebuie să răspundă pentru cea mai mică fărădelege în fața unui tribunal.

Parlamentarii nu au secretare personale și își desfășoară o mare parte din activitatea zilnică în birouri cu suprafață de 8 metri pătrați!

Oamenilor de rând din Suedia li se par normale toate aceste lucruri și spun că ei sunt cei care-i plătesc pe politicieni. În plus, nu văd niciun motiv pentru care să le ofere o viață de lux.

Dacă unii politicieni iau cumva un taxi până la birou, apar la știri și sunt aspru criticați. Singura persoană care are o mașină cu șofer este premierul țării.

În privința salariilor parlamentarilor, lucrurile sunt și mai și… Aceștia câștigă aproape dublu comparativ cu o educatoare. La noi, salariul unui senator poate depăși 20.000 de lei, adica de 10 ori mai mult decât o educatoare…

Ca… tacâmul să fie complet, în Suedia există un total de 109 senatori la aproximativ 10 milioane de locuitori și nu au deputați. În România, sunt 136 de senatori și 329 de deputați la o populație care numără acum aproximativ 19 milioane de oameni.

C-așa-i în politica noastra…!

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co