Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Studiu COVID-19: Simptome mai puternice la reinfectare decât la prima contagiere

Reinfectarea cu noul coronavirus poate avea simptome mai puternice decât în cazul primei contagieri. Este concluzia îngrijorătoare dar oarecum anticipată a unui studiu realizat recent de cel mai mare centru de cercetare din Brazilia şi America Latină.

Persoanele care au fost infectate cu noul coronavirus în formă uşoară şi nu au necesitat spitalizarea, nu au dezvoltat un răspuns imunitar suficient. Astfel, cresc posibilităţile de reinfectare, inclusiv cu aceeaşi variantă contractată iniţial.

Studiul citat de Agerpres mai relevă că, dacă o persoană se reinfectează cu aceeaşi variantă, acest lucru se produce din cauza faptului că “pacientul nu şi-a creat o memorie imunitară”. În cazul unei a doua variante, acest lucru se întâmplă pentru că “ar scăpa” vigilenţei sistemului imunitar şi nu ar fi recunoscută de memoria generată anterior, fiind relativ diferită.

Pentru a ajunge la aceste concluzii, cercetătorii au monitorizat 30 de persoane, de la începutul lui martie 2020 – momentul declanşării pandemiei în Brazilia – şi până la sfârşitul anului trecut. Dintre aceştia, patru au contractat SARS-Cov-2, iar unii dintre ei s-au reinfectat cu aceeaşi variantă.

În cele patru cazuri, prima infectare s-a produs cu simptome uşoare, însă la cea de-a doua contagiere, simptomele au fost frecvente şi mai puternice, dar nu au necesitat spitalizare.

Deşi până acum a fost studiată posibilitatea contagierii de două ori cu SARS-CoV-2, oamenii de știință nu elimină posibilitatea şi unei a treia contagieri.

“Nu ştim cât durează imunitatea post-COVID-19. O persoană ar putea fi vulnerabilă la o nouă reinfectare, inclusiv la contractarea unei variante diferite” a coronavirusului, au concluzionat autorii studiului.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co