Stiri

Studiu: Anticorpii împotriva COVID-19 durează cel puţin 8 luni

Lucrurile încep să se limpezească în privința virusului care a dat peste cap oamenirea, în ultimul an și jumătate! Anticorpii împotriva SARS-CoV-2 persistă în organismul pacienţilor care au trecut prin boală cel puţin 8 luni de la infecţie, în majoritatea cazurilor. Este concluzia unui studiu realizat de un spitalul milanez şi de Institutul Superior de Sănătate italian, relatează presa din Peninsulă.

Pacienţii infectaţi care produc anticorpi în primele 15 zile de la contractarea bolii au un risc mai mic de a dezvolta o formă gravă de COVID-19, arată cercetătorii.

Durata anticorpilor şi importanţa dezvoltării lor timpurie pentru a combate infecţia sunt principalele rezultate ale studiului realizat de cele două institute din Italia.

La studiu au participant 162 de pacienţi testaţi pozitiv la SARS-CoV-2 cu simptome diferite, iar rezultatele sunt încurajatoare. Anticorpii rămân în organism timp de 8 luni, indiferent de gravitatea bolii, de vârsta pacienţilor sau de prezenţa unor patologii prealabile.

Primele mostre de sânge prelevate au corespuns perioadei martie-aprilie 2020, în timp ce ultimele au fost realizate în noiembrie.

Studiul are “implicaţii atât în privinţa gestionării clinice a bolii pacientului cât şi în frânarea pandemiei”, au explicat oamenii de știință citați de Agerpres.

Studiul a analizat şi reactivarea anticorpilor în faţa coronavirusului sezonier, responsabil cu gripa. Concluzionat este că aceştia “recunosc parţial noul coronavirus şi se pot reactiva după infecţie, deşi nu sunt eficienţi în neutralizarea lui”. Exista temerea ca acest tip de anticorpi ar putea încetini dezvoltarea anticorpilor specifici împotriva SARS-CoV-2 şi ar avea efecte negative în timpul bolii, iar vestea bună este că nu s-a confirmat această ipoteză.

Targul National Imobiliar
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co