Stiri

Studenţilor de la Harvard li se cere să fie vaccinaţi împotriva COVID-19

Vaccinarea anti-COVID nu este obligatorie decât in teorie! Asta pentru că, în practică, lucrurile iau o direcție clară! Tot mai multe activități sunt condiționate de acest proces iar celor imunizați li se acordă din ce în ce mai multe facilități. Sunt și multe voci care susțin că se creează, astfel, o discriminare.

Cel mai recent exemplu în acest sens este cel al studenţilor de la Universitatea Harvard din Statele Unite cărora li se cere să fie vaccinaţi împotriva COVID-19, la începutul noului semestru în toamnă, informează presa de peste Ocean.

Excepţiile vor fi acordate doar din motive medicale sau religioase, au mai anunțat reprezentanții universitatății de elită din Cambridge, Massachusetts.

Anterior, alte instituții de prestingiu din SUA, cum ar fi Yale, Columbia şi Princeton, au introdus deja o astfel cerinţă privind vaccinarea.

Înainte de a se întoarce în campus, studenţii trebuie să se imunizeze complet cu un vaccin aprobat de FDA sau de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Asta înseamnă că trebuie să fi trecut cel puţin două săptămâni de la administrarea ultimei doze de vaccin.Pentru studenţi internaţionali şi cei care nu au acces la un vaccin înainte de venirea toamnei, universitatea le va oferi posibilitatea de a se imuniza la sosire.

Fondată în 1636 de imigranţi britanici, Universitatea Harvard este considerată una dintre universităţile de elită din SUA. Printre absolvenţii săi se numără mai mulți preşedinţi şi zeci de laureaţi ai premiului Nobel.

Peste 23.000 de studenţi sunt înscrişi în prezent la această universitate privată, cunoscută pentru standardele sale riguroase de admitere, potrivit Agerpres.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co