Stiri

Studenții de la Universitatea de Arhitectură, “la lucru” pe Domeniul Regal Peleș

Este pandemie, sunt vremuri grele, dar asta nu-i împiedică pe studenții de la Universitatea de Arhitectură și Urbanism ”Ion Mincu” să fie foarte activi și să participe la proiecte speciale.

Ion Tucă, director executiv Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș

“Am avut, în perioada 13-15 noiembrie, un workshop desfășurat pe Domeniul Regal Peleș, organizat de Asociația pentru Patromoniul Regal Peleș, în parteneriat cu Universitatea de Arhitecură și Urbanism Ion Mincu din București.

Cu această ocazie, studenții și profesorii Facultății de Design Interior au putut avea contribuții în proiectul de restaurare de la Vila Șipot, Casa Arhitectului Karel Liman, arhitectul Casei Regale și al Regelui Carol I. Acesta a proiectat cele mai multe dintre edificiile de pe Domeniul Regal Peleș. De altfel, după cum știe toată lumea, Castelul Peleș în forma pe care o cunoștem astăzi este opera renumitului arhitect ceh.

De asemenea, Castelul Pelișor este proiectat de Liman special pentru principii moștenitori Ferdinand și Maria ai României. Acesta este și motivul pentru care workshop-ul a avut ca debut studiul de documentare la Castelul Pelișor, sub directa îndrumare a d-nei decan prof. univ. dr. arh. Oana Diaconescu”.

La eveniment a fost prezent și profesor univ dr. Augustin Ioan, președintele Asociației pentru Patromoniul Regal Peleș.

Totodată, pe 13 noiembrie au fost definitivate ultimele detalii în privinta amplasării statuii Regelui Mihai I, în cadrul unei întâlniri a reprezentanților Asociației cu Vlad Oprea, primarul orașului Sinaia.

Concluziile workshop-ului și soluțiile vor fi prezentate în cadrul unei întâlniri care va avea loc, la sfârșitul lunii noiembrie, la sediul Universității de Arhitectură și Urbanism ”Ion Mincu” din Capitală.

Acest workshop vine în completarea celui organizat, la sfârșitul lunii septembrie, de Universitatea de Știinte Agricole și Medicină Veterinară din București.

Proiectantul general va prelua aceste soluții și le va implementa în cadrul procesului de restaurare. Lucrările sunt estimate să înceapă anul viitor, în primavară.

Domeniul Regal Peleș are o încărcătură istorică inestimabilă, iar reabilitarea traseelor istorice şi a grădinilor este o inițiativă mai mult decât binevenită.

 

Targul National Imobiliar
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co