Stiri

Streinu-Cercel: Virusul SARS-CoV-2 a început să dezvolte multe mutații

Virusul SARS-CoV-2 nu va ieşi “prea curând” din circulaţie, din cauza numărului mare de mutaţii pe care a început să şi-l dezvolte, este concluzia alarmantă pe care o trage Managerul Institutului Naţional de Boli Infecţioase “Matei Balş”, Adrian Streinu-Cercel.

dr. Adrian Streinu-Cercel. managerul Spitalui “Matei Balş”din Capitală
“Acest virus SARS-CoV-2 nu are de gând să iasă prea curând din circulaţie – nivelul mare de mutaţii pe care a început să şi-l dezvolte. Chiar în această dimineaţă am citit un articol care urmează să fie rapid publicat, cu multitudinea de mutaţii pe care le are la nivel de structură de spike, peste 38 de variante, care se pare că asociază un grad de infectivitate şi de severitate mai mare bolilor pe care le induc. Este foarte adevărat că aceste mutaţii au fost izolate de la Spitalul Pitie-Salpetriere din Paris”.

Profesorul a mai menţionat că pacienţii care au venit, până în prezent, la Institutul ”Matei Balş” din Capitală cu alte patologii decât COVID nu s-au infectat cu noul coronavirus.
Adrian Streinu-Cercel a participat, joi, la lansare proiectului “Întărirea capacităţii instituţionale pentru controlul infecţiilor spitaliceşti şi gestionarea consumului de antibiotice în România”.

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co