Stiri

Stop tăierilor ilegale de păduri în România, somează Comisia Europeană

Oficialii Comisiei Europeane au trimis autorităților române o scrisoare prin care cer să fie luate măsurile necesare în privința stopării tăierilor ilegale de păduri!

Oficialii de la Bruxelles reclamă faptul că autoritățile naționale „nu au fost în măsură” să verifice operatorii și să aplice sancțiuni corespunzătoare.

Comisia Europeană
„Inconsecvențele din legislația națională nu permit autorităților române să verifice cantități mari de lemn recoltat ilegal. În plus, Comisia a constatat că autoritățile române gestionează pădurile, inclusiv prin autorizarea exploatării forestiere, fără a evalua în prealabil impactul asupra habitatelor protejate, după cum se prevede în Directiva Habitate și în Directiva privind evaluarea strategică de mediu”.

Prin urmare, Comisia a decis miercuri să trimită României o scrisoare de punere în întârziere și a acordat un termen de o lună pentru a lua măsurile necesare în acest sens.

În cazul în care autoritățile naționale nu transmit la termen măsurile solicitate și continuă să nu să nu se conformeze legislației UE, Comisia poate decide să înainteze cazul Curții de Justiție.

Targul National Imobiliar
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co