Stiri

Stimulente pentru tineri și persoane defavorizate, oferite de PMB

Pâna în prezent au fost depuse 4500 de dosare pentru acordarea stimulentului financiar pentru constituirea familiilor, 5524 de dosare pentru acordarea stimulentului financiar pentru nou născuți și 3761 de dosare pentru acordarea stimulentului financiar pentru copiii cu dizabilități, anunța Primăria Capitalei într-un comunicat.

Solicitantul va depune dosarul complet la Biroul de Relații cu Publicul al CTMB din incinta Cocor, B-dul I.C. Brătianu nr. 29-33, demisol, Sector 3, București, de luni până joi în intervalul orar 10:00 – 15:00 și vineri în intervalul orar 10:00 – 14:00, cu excepția zilelor libere legale.

Având în vedere anvergura proiectului privind acordarea unui stimulent financiar pentru integrarea socială a persoanelor adulte cu handicap, dar și timpul necesar pentru ca Direcțiile Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului de sector să centralizeze documentele pentru adulții cu handicap și să transmită informațiile către DGASMB, implementarea acestui proiect intră în vigoare la doua luni de la data la care a fost adusă public la cunoștință Hotărârea Consiliului General al Municipiului București. Mai exact, cererile pentru acest stimulent se vor putea depune începând cu data de 11 noiembrie 2017.

În ceea ce privește acordarea stimulentelor pentru nou născuți, potrivit DGASMB, până în prezent au fost depuse dosare pentru 2819 băieți și 2702 fete, cei mai mulți copii fiind născuți la Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie “Filantropia” (785), Spitalul Băneasa Regina Maria (655), Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie “Prof. Dr. Panait Sîrbu” (587) sau Spitalul Universitar de Urgență București (463).

Potrivit dosarelor depuse, 4976 de familii au domiciliul stabil în București, în timp ce 548 locuiesc in Capitală cu viză de flotant. Cei mai mulți copii s-au născut în sectorul 6 – 1104, urmat de sectorul 3 – 1098, sectorul 2 – 952, sectorul 4 – 907, sectorul 5 – 794 si sectorul 1 – 669.

Primăria Municipiului București, prin Direcția Generală de Asistență Socială București și Centrul pentru Tineret al Municipiului București, continuă programele de acordare a stimulentelor financiare demarate la inițiativa Primarului General, Gabriela Firea.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co