Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Spun “stop” poluării! Țările asiatice nu mai vor să fie “gropi de gunoi”!

Poluarea sub toate aspectele ei este în floare la nivel planetar, dar în mod special în Asia unde autoritățile mai multor țări încep să ia măsuri dure în acest sens. Nici România nu stă deloc bine la acest capitol! Oficialii din Indonezia au hotărât să nu mai tolereze deșeurile din plastic venite din țările industrializate. Astfel, vor retrimite 49 de containere cu reziduuri de unde au venit.
“Containerele au fost sigilate şi sunt gata de returnare, în funcţie de programul navelor”, a declarat un purtător de cuvânt al autorităţii vamale indoneziene, citat de Mediafax.

Astfel, deşeurile aflate acum pe insula Batam de la sud de Singapore vor ajunge în Statele Unite, Germania, Franţa, Australia şi Hong Kong. Guvernul de la Jakarta a luat o decizie similară, luna trecută, când a returnat în Statele Unite cinci containere de deşeuri, în care se găsiseră materiale interzise.

În întreaga regiune se fac eforturi susținute de a opri importurile ilegale de deşeuri. Indonezia, Malezia, Filipine şi alte state avertizează acum că nu vor să se transforme în gropi de gunoi, după ce China şi-a sistat anul trecut importurile de astfel de reziduuri, pentru a reduce poluarea.
Activiștii de mediu au atras, repetat, atenția că gunoaiele sunt dăunătoare pentru mediu. Una din aceste organizaţiile din Indonezia susţine că plasticul adus din ţările dezvoltate a poluat râul Brantas din provincia Java de Est, unde s-au găsit microparticule din plastic în 80% din peşti!

Nici țara noastră nu este străină de aceste practici. Postul de televiziune France24 arata recent, într-un reportaj, că România tinde să preia rolul de groapă de gunoi a Europei Occidentale, după ce China a limitat sever introducerea în țară a deșeurilor.
România a devenit practic o destinație pentru gunoaiele din Vest, din cauza costurilor reduse de incinerare și a legislației foarte permisive, relatează Libertatea!

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co