Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Sprijin pentru viitoarele mame

Femeile însărcinate din Capitală vor primi vouchere în valoare de 2.000 de lei. Cu acești bani, viitoarele mame pot să achite analize care nu sunt decontate de Casa de Sănătate sau pot cumpăra medicamente pe care nu și le permit. Consiliul General al Municipiului București a adoptat proiectul miercuri.

Edilul a dat exemple de analize care nu se decontează, printre care și testul prin care se depistează intoleranţa la glucoză, teste care identifică anumite infecţii sau alte afecţiuni ale mamei: toxoplasmoză, rubeolă, HIV, hepatita B.

Primarul General, Gabriela Firea spune că sumele se vor acorda în două etape, jumătate în săptămâna a zecea de sarcină și cealaltă jumătate în luna a șasea.

Proiectul este destinat femeilor însărcinate cu domiciliul în Bucureşti sau care au viza de reşedinţă dobândită înainte cu cel puţin 6 luni înainte să rămână însărcinate, se arată în actul normativ.

Primăria Capitalei a propus și un ajutor pentru familiile care îți doresc copii și nu pot avea pe căi naturale.

Acest program se va numi O șansă pentru cuplurile infertile. (…) Prin acest program, Primăria Capitalei va ajuta cu un stimulent financiar de 3000 de euro, echivalentul în lei a 13800 de lei, a spus Gabriela Firea.

Cele mai recente studii arată că în ultimii ani, în Capitală natalitatea este în scădere. Primarul general este de părere că principala cauză a scăderii numărului de copii sunt de natură financiară. Multe femei nu ajung la medic din lipsa banilor, iar riscul de pierdere a sarcinii crește exponențial.

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co