Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Split TVA, adoptat de Senat!

Senatul a adoptat legea privind mecanismul de plată defalcată a TVA, cunoscut mai ales ca split TVA. Acesta va fi opțională pentru toți agenții economici, mai puțin cei aflați în insolvență sau care nu își îndeplinesc obligațiile fiscale reprezentând TVA pentru o perioadă mai mare de timp.

Cei care optează benevol pentru sistemul defalcat de plată a TVA pot renunţa la acest mecanism la sfârşitul anului fiscal, dar nu mai devreme de un an de la data la care a început să li se aplice măsura.

În schimb, companiile care intră sub incidenţa legii privind plata defalcată a TVA, adică cele care au înregistrat întârzieri la plata taxei sau care au fost în insolvenţă, pot renunţa la măsură în termen de şase luni de la data în care nu se mai află în situaţia respectivă.

De asemenea, companiile care optează benevol pentru sistemul de plată deflacată a TVA beneficiază de două facilităţi. În primul rând, vor primi o reducere de 5% la plata impozitului pe profitul aferent trimestrului IV al anului fiscal 2017. În al doilea rând, le vor fi anulate penalităţile de întârziere aferente obligaţiilor fiscale principale reprezentând TVA, restante la 30 septembrie 2017.

Proiectul a fost adoptat cu 54 de voturi pentru și 45 împotriva . În acest caz, Camera Deputaților este cameră decizională.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co