Stiri

Spania, greu încercată de pandemie: A doua zi consecutiv cu peste 900 de morţi!

Spania este ţara europeană cel mai greu lovită de epidemia de COVID-19 după Italia. A ajuns la aproape 11.000 de decese, din care 932 în ultimele 24 de ore. Nu s-a atins totuşi recordul de joi, când autorităţile locale au comunicat un total de 950 de morţi!

Numărul total de cazuri de contaminare cu coronavirus în Spania este în prezent de peste 117.000, potrivit datelor oficiale.

Antonio Zapatero, directorul Spitalului de campanie amplasat în cel mai mare Centru Expozițional din Madrid, îi avertizează pe medici că, și în cazul simptomelor ușoare pentru pacienții cu COVID-19, pot să apară complicații!

“Atenție la această boală, profilul și protocoalele noastre sunt destinate pacienților mai puțin grav. Dar în aceste 10 zile a trebuit să transportăm 26 de pacienți la unități de terapie intensivă. Așadar, aveți grijă cu această boală, deoarece, dintr-o dată, aveți un pacient care pare în regulă, dar care face brusc o complicație, de regulă, o problemă de respirație care trebuie îngrijită. Așa că aveți grijă la aceste așa-numite cazuri mai puțin grave. Nu suntem niciodată total relaxați cu niciun caz până când nu ai trecut de a 8-a sau a 9-a zi, abia apoi poți începe să ai încredere”.

În Italia, carantina naţională pentru încetinirea propagării noului tip de coronavirus va fi probabil prelungită până după 1 mai, a declarat vineri şeful Agenţiei de Protecţie Civilă din Italia.

Săptămâna aceasta, guvernul italian a extins până pe 13 aprilie carantina, care presupune restricţii severe asupra deplasărilor şi suspendarea tuturor serviciilor şi firmelor care nu sunt considerate esenţiale pentru menţinerea reţelei de aprovizionare a Italiei.

Italia a înregistrat aproape 14.000 de decese cauzate de COVID-19, mult mai multe decât orice altă ţară din lume, iar numărul infectărilor este de peste 115.000

Peste Ocean, mai multe asistente medicale au organizat un protest în fața spitalului în care lucrează, din New York. Personalul medical reclamă lipsa de consumabile și echipamente de protecție personală.

New York este în continuare epicentrul focarului de coronavirus din Statele Unite ale Americii, iar lucrătorii din spitale care se ocupă de pacienții cu noul coronavirus se luptă cu un aport limitat de echipament de protecție.

Statele Unite deţin supremaţia nedorită a îmbolnăvirilor cu COVID-19 pe plan mondial, cu peste 245.000 de persoane şi peste 1.500 de decese. Pe planetă, sunt peste 1 milion de oameni confirmaţi cu noul coronavirus.

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co