Stiri

SOS! Aproape un milion de specii de pe Terra, pe cale de dispariţie

Declin “fără precedent”! Aproape un milion de specii de pe Terra – plante, animale, insecte – sunt ameninţate cu dispariţia. Asta reiese dintr-un raport ONU, finațat şi de peste 130 de guverne.

Omenirea trebuie să facă o schimbare fundamentală, dacă vrea stoparea acestui fenomen. Raportul prezintă o imagine sinistră în această privință.

Se pare că distrugem fundaţiile economiilor, mijloacelor de trai, securitatea alimentară, sistemele de sănătate şi calitatea vieţii la nivel mondial!

Printre cauzele majore ale acestui declin se numără modificările privind folosirea resurselor, agricultura şi pescuitul la scară industrială şi schimbările climatice provocate de industria combustibililor fosili.

Alarmant este faptul că rata de dispariţie a speciilor se accelerează şi este, în prezent, de zece până la sute de ori mai mare decât media înregistrată în ultimele 10 milioane de ani.

Mai mult de jumătate din speciile vizate nu mai au habitat şi nu mai pot supravieţui pe termen lung, fără o schimbare în acest sens.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co