Stiri

Sorin Cîmpeanu: Văd posibil ca de miercuri să se meargă la şcoală în Bucureşti

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei, “vede posibil” ca, de miercuri, să se meargă la şcoală în Bucureşti, fără diferenţiere în funcţie de clasă! Decizia va aparține, însă, Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă.

Alin Stoica, Prefectul Capitalei, a anunţat, de altfel, că va convoca marţi Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă pentru a stabili măsurile cu privire la școli, dacă incidenţa COVID-19 va rămâne pe un trend descendent.

În prezent, peste 157.000 de copii fac cursuri cu prezenţă fizică în Capitală, iar aproximativ 115.575 online.Din motive de infrastructură, cinci unităţi de învăţământ vor continua online, respectiv peste 2.900 de elevi, iar din raţiuni medicale 7.794 de copii au solicitat menţinerea cursurilor online.

43 de elevi au fost, recent, confirmaţi pozitiv cu COVID-19 în Capitală, iar orele cu prezenţă fizică au fost suspendate în 31 de clase. De asemenea, 20 de persoane ce fac parte din personalul de învăţământ au noul coronavirus

Ministrul Educației a adăugat, la rândul său, că elevii care prezintă orice simptome specifice COVID-19, vulnerabilităţi medicale sau alte motive întemeiate trebuie să aibă asigurat accesul online la procesul de învăţământ.

Sorin Cîmpeanu a mai precizat că decizia privind renunţarea la purtarea măştii de protecţie sanitară în curtea şcolilor rămâne la latitudinea fiecărei unităţi de învăţământ.Condiţia este, însă, asigurarea unui program decalat pentru evitarea aglomerărilor. În Bucureşti s-a decis purtarea măştii într-un perimetru de 50 de metri faţă de şcoală, dar nu în curtea unităţii de învăţământ.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co