Imobiliare Valea Prahovei
EXTERN

Sofia şi Budapesta cer securizarea frontierelor UE!

Premierul bulgar, Boiko Borisov, şi omologul său ungar, Viktor Orban, cer securizarea urgentă a frontierelor externe ale Uniunii Europene, pentru oprirea afluxului de extracomunitari, şeful Guvernului de la Budapesta reiterând că Bulgaria trebuie admisă urgent în Spaţiul Schengen, transmite Mediafax.

“Frontierele externe ale Uniunii Europene trebuie închise imediat, în contextul actualei crize a imigraţiei”, a declarat Boiko Borisov, potrivit site-ului Novinite.com, după întrevederea cu premierul Ungariei, Viktor Orban, aflat în vizită la Sofia.

Borisov a notat că liderii Uniunii Europene nu au ajuns încă la o soluţie definitivă privind gestionarea crizei imigraţiei, exprimând speranţa că problemele vor fi rezolvate cu ocazia viitorului summit european.

“Europa nu mai poate suporta criza refugiaţilor”, a subliniat şeful Guvernului bulgar.

“Situaţia securităţii în cadrul Uniunii Europene s-a schimbat. Până acum, Europa a considerat imigraţia o problemă economică şi culturală, dar, pe fondul terorismului şi deteriorării securităţii, acum este o problemă de securitate”, a declarat Viktor Orban, citat de MTI.

“Cetăţenii europeni, în special femeile şi oamenii lipsiţi de protecţie, sunt în pericol, iar acest lucru este inacceptabil”, a subliniat Orban.

“Este nedrept că Uniunea Europeană aplică standarde duble şi că nu acceptă admiterea Bulgariei în Schengen. Bulgaria este statul nonmembru Schengen care a gestionat cel mai bine criza refugiaţilor. Dacă Europa ar fi corectă faţă de sine însăşi, ar trebui să admită Bulgaria în Schengen. Sigur, dacă o ţară va accepta să adere la o instituţie pe moarte este deja o altă problemă”, a apreciat liderul de dreapta de la Budapesta.

Sursa: Mediafax

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co