Stiri

Slujbele de Paşti se vor desfăşura normal, cu respectarea tuturor măsurilor sanitare

Credincioșii vor putea merge la biserică pentru a sărbători Învierea Domnului! Slujbele de Paşti se vor desfăşura normal, cu respectarea riguroasă a tuturor măsurilor sanitare, a precizat Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, după întâlnirea reprezentanţilor Cultelor, organizată la sediul Guvernului.

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române
“Deschiderea tuturor oficialităţilor pentru buna, ordonata şi în acelaşi timp fireasca desfăşurare a Slujbei de Înviere, ca şi a celorlalte sărbători proprii altor culte religioase în următoarea perioadă indică faptul că acestea se vor putea desfăşura normal, cu respectarea riguroasă a tuturor măsurilor sanitare ce vor rămâne obligatorii (purtarea măştii, distanţarea sanitară, deplasarea pe jos sau cu mijloc de transport propriu la lăcaşul de cult de care aparţinem etc)”.

Reprezentantul Patriarhiei a mai spus că întâlnirea s-a bazat pe ” un dialog deschis și onest ” pentru identificarea soluţiilor optime ca să poată fi respectate atât libertatea religioasă, cât și măsurile sanitare în vigoare.

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române
“Toate cultele religioase au făcut propuneri adecvate situaţiei epidemiologice încă delicate prin care trecem, dar şi respectării depline a libertăţii religioase prin posibilitatea participării fizice a credincioşilor la momentele importante ale sărbătorilor, respectiv la Slujba de Înviere. Elementele concrete referitoare la organizarea şi desfăşurarea Slujbei de Înviere din acest an vor fi comunicate atât de Patriarhia Română, cât şi de autorităţile de stat după ce vor fi stabilite de comun acord la nivel de detaliu”.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co