Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Situaţie gravă în ţară. Sute de cadre medicale sunt infectate cu noul coronavirus!

Peste 300 de cadre medicale sunt infectate în ţară cu noul coronavirus, din cauza lipsa materialelor de protecţie, iar medicii, asistentele şi infirmierele îşi strigă disperarea. Mai grav este că situaţia se înrăutăţeşte de la o oră la alta, în condiţiile în care şi numărul românilor care au contractat virusul creşte vertiginos iar tot mai mulţi au nevoie de îngrijire de specialitate!

24 de cadre medicale de la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central “Dr Carol Davila” sunt infectate cu noul tip de coronavirus, au confirmat reprezentanţii unităţii medicale.

“În acest moment, la nivelul spitalului sunt confirmate 24 de persoane, din care trei sunt simptomatice şi sunt internate în Secţia Boli Infecţioase, o asistentă medicală este internată la Spitalul Balş şi alta la Spitalul Babeş, iar ceilalţi sunt izolaţi la domiciliu. (…) Au fost cazuri în care s-au identificat şi în acest moment pot să vă spun că în Spitalul Militar sunt 24 de cadre medicale confirmate. (…)”.

Totul a pornit de la faptul că, la sfârşitul săptămânii trecute, asistenta şefă de la Secţia Cardiologie 1 a mers simptomatică la serviciu.

“La intrarea dimineaţă pe secţie se face triajul epidemiologic al personalului şi fiecare spune dacă a avut probleme, se simte rău. Asistenta şefă a fost la autoizolare. A doua zi a venit rezultatul pozitiv. A fost adusă pe Secţia de Boli infecţioase şi s-a început ancheta epidemiologică. În urma anchetei epidemiologice, tot personalul medical a fost trimis la autoizolare şi a fost testat. În urma testărilor, o parte din personalul medical a fost testat pozitiv”.

Medicul militar mai spune că, în cazul unei paciente care în urmă cu o săptămână a fost găsită cu COVID, toţi cei care au interacţionat cu ea au fost testaţi.

“Totuşi, trei dintre cei care au fost în UPU au fost găsiţi COVID pozitiv. Asta înseamnă că aceste cadre medicale ori nu au purtat echipamentul corespunzător ori în momentul în care au făcut dezechiparea nu s-au dezechipat corespunzător. Pentru echipare şi dezechipare s-a făcut pregătire, au fost instruiţi. Probabil că cei trei din UPU nu au respectat întru totul. Secţia cardiologie 1 a fost închisă, pacienţii testaţi. (…) Asta înseamnă că, atunci când au acordat asistenţă medicală pacienţilor, ei au fost echipaţi corespunzător, dar în afara acordării asistenţei medicale pacientului atunci când au fost în zonele libere ei nu au respectat distanţarea socială şi probabil că s-a produs această infectare”.

Nici la Spitalul Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale “Dr. Victor Babeş” situaţia nu este mai bună. Şapte cadre medicale au fost depistate pozitiv cu SARS-CoV2.

“Aceste persoane sunt asimptomatice, sunt internate în Spitalul ‘Dr. Victor Babeş’ şi au fost raportate la Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti, conform normelor în vigoare. Primăria Capitalei şi ASSMB au luat toate măsurile pentru ca toate cele 19 spitale din subordine să fie pregătite pentru a oferi servicii medicale adecvate pentru aceste cazuri”.

Spitalul de Boli Infecţioase şi Tropicale “Victor Babeş” are 400 de paturi dedicate bolnavilor de COVID-19.

Situaţie alarmantă este şi la un spitalul privat din comuna Poiana Câmpina, unde un medic a fost confirmat cu COVID-19. DSP Prahova a demarat ancheta epidemiologică.

“Vă informăm că în cursul zilei de ieri (marţi, n.r.), a fost confirmată infecţia cu coronavirus a unui cadru medical. Imediat ce s-a comunicat rezultatul, conducerea Sanconfind, în colaborare cu DSP Prahova a efectuat, în aceeaşi zi, ancheta epidemiologică. Conform metodologiei naţionale, au fost identificaţi contacţii apropiaţi şi au intrat în izolare pentru 14 zile de la data contactului direct cu persoana infectată”.

Conform sursei citate, trei dintre contacţi sunt simptomatici şi li s-a făcut testul pentru coronavirus. Deocmandată, nu s-a identificat sursa infectării medicului în cauză.

Mai multe secţii ale spitalului vor fi igienizate şi dezinfectate. Oficialii unităţii medicale mai informează că, în funcţie de starea de sănătate a contacţilor direcţi, izolaţi la domiciliu în aceste zile şi de contextul transmiterii comunitare, care nu poate fi ignorat, Secţia obstetrică-ginecologie îşi va relua activitatea începând cu 6 aprilie.

Ministerul Sănătăţii trebuie să introducă purtarea de măşti chirurgicale şi a mănuşilor pentru toţi salariaţii din spitalele publice, ca precauţie minimă împotriva COVID – 19, susţin clar şi răspicat reprezentanţii Federaţiei “Solidaritatea Sanitară”.

Marea majoritate a cadrelor medicale infectate în spitalele din România au în comun două elemente: contactul cu pacienţi despre care nu s-a ştiut că sunt infectaţi şi absenţa unui minim echipament de protecţie, concluzionează conducerea Organizaţiei sindicale.

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co