Stiri

Situație disperată în Venezuela! Exod masiv al populației, în ultimele luni

Venezueala este o țară greu încercată în ultimii ani! Instabilitatea politică și criză economică i-au determinat pe tot mai mai mulți oameni să-și părăsescă patria pentru o viață mai bună! Numărul migranţilor şi al refugiaţilor venezueleni peste hotare a crescut până la, atenție!, patru milioane.

Sunt cu aproape 700.000 mai mulți decât la sfârşitul lui 2015, când victoria în alegeri a opoziţiei a pregătit terenul pentru intensificarea conflictului cu preşedintele Nicolas Maduro.

Columbia este principala destinaţie. Găzduiește pe teritoriul său peste 1 milion de venezueleni, urmată de Peru cu peste 700.000, și de Chile, Ecuador, Brazilia şi Argentina, cu alte câteva sute de mii. (iese carton) Statele din America Centrală şi Caraibe au preluat şi ele numeroşi venezueleni.

Raport ONU emigranți și refugiați venezueleni
Columbia – 1,3 milioane de venezueleni
Peru – 768.000 de venezueleni
Chile, Ecuador, Brazilia şi Argentina – sute de mii de de venezueleni

“Ţările latinoamericane şi caraibiene se achită de rolul care le revine pentru a răspunde acestei crize fără precedent”, spune managerul ONU pentru refugiaţi şi migraţie din Venezuela, care atrage, însă, atenția că respectivele state nu pot să continue să facă acest lucru fără ajutor internaţional.

Un plan de criză pentru ajutorarea a 2,2 milioane de venezueleni exilaţi şi a comunităţilor lor gazdă a fost lansat la sfârşitul anului trecut. Până acum, însă, doar o mică parte din cele peste 700 de milioane de dolari necesare au fost finanţate de ţările donatoare, relatează Agerpres.

Venezuela s-a confruntat cu o criză majoră economică şi politică în timpul regimului Maduro, care a câştigat un al doilea mandat într-un scrutin boicotat de mare parte din opoziţie, în urmă cu un an.

Situaţia disperată i-a împins pe numeroşi venezueleni să-și părăsească ţara din cauza hiperinflaţiei şi a penuriilor de bunuri.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co