Stiri

Situația deșeurilor: Stare de alertă sanitară în Sectorul 1, pentru 30 de zile

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Sector 1 a adoptat, vineri, hotărârea privind declararea stării de alertă în privinţa situaţiei deşeurilor. Aceasta intra în vigoare de sâmbătă, pentru o perioadă de maxim 30 de zile. Anterior, Alin Stoica, prefectul Capitalei, anunţase acordul său în această privință.

Printre măsurile care vor fi luate pe perioada stării de alertă sanitară se numără: contractarea, prin intermediul aparatului de specialitate al primarului Sectorului 1, de servicii de colectare, transport şi sortare a gunoiului menajer şi stradal în regim de maximă urgenţă de la operatori autorizaţi.

Se asemenea, întocmirea unei strategii pe termen mediu de către autorităţile publice locale ale Sectorului 1 pentru prevenirea unor situații similare, dar și intensificarea controalelor privind depozitarea ilegală de deşeuri de către Poliţia Locală Sector 1, cu sprijinul Poliţiei Române.

Totodată, autorităţile publice locale ale Sectorului 1 vor asigura posibilitatea continuării contractului de salubrizare de către Romprest.

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a anunţat vineri că în două-trei zile autoritatea locală va putea avea o altă societate de salubritate, dar trebuie derulată o achiziţie publică.

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1

“Este necesară starea de alertă. O să facem curat în Sectorul 1. Trebuie să fie o achiziţie publică care se va desfăşura, în două-trei zile o să putem să avem alt salubrist care va face curat şi vom rezolva situaţia aceasta de colaps a serviciului public. Încă o dată: noi nu dorim să facem apel la un alt salubrist. Dorim să avem o continuitate a serviciului public şi am văzut că nu se poate cu salubristul pe care-l avem la ora actuală”.

Blocajul s-a creat în urma unei neînţelegeri între prestator şi autoritatea publică locală. Primăria Sectorului 1 susţine că plăteşte pentru ridicarea acestor deşeuri şi nu s-a ajuns la o înţelegere asupra preţului corect cu privire la serviciul de salubrizare stradală, iar prestatorul afirmă că nu este plătit corespunzător pentru toate serviciile pe care le face.

Targul National Imobiliar
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co