Stiri

Sistem bolnav, echipamente învechite: salvare cu un milion de kilometri la bord!

Problemele din sănătate se înmulțesc pe zi ce trece, iar sistemul devine tot mai bolnav. La Serviciul de Ambulanţă Judeţean Giurgiu, ca la majoritatea celor din țară, parcul auto este învechit. Din cele 38 de autospeciale din dotare, una este achizițioantă în urmă cu 12 ani și are, atenție, un milion de kilometri la bord!
“Cea mai veche ambulanţă a SAJ Giurgiu este din anul 2007 şi are un milion de kilometri la bord. Toate ambulanţele sunt dotate cu aparatură, pentru cele vechi facem tot efortul să le sprijinim şi pe partea mecanică şi să le întreţinem. Toate ambulanţele noastre pleacă în teren, inclusiv ambulanţa cu un milion de kilometri la bord “, a declarat, pentru AGERPRES, directorul medical al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Giurgiu.
Și asta nu e singura problemă de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean Giurgiu. Aici lucrează şapte medici, iar trei posturi au fost scoase la concurs după ce unii dintre aceştia au demisionat şi au plecat să lucreze în alte structuri ale medicinei de urgenţă.
“Un post este vacant din anul 2016, s-au mai organizat concursuri, dar nu a venit nimeni, iar alte două posturi sunt vacante din luna februarie 2019. Toate posturile au fost scoase la concurs la începutul acestei luni, mai avem termen de înscriere încă două săptămâni de zile, dar încă nu s-a înscris nimeni”, a completat Simion Lăudat.
“Salariile au crescut”, dar “munca grea îi determină pe unii doctori să evite angajarea într-un servicu de ambulanţă”, mai spune oficialul.

Până la completarea posturilor vacante, medicii de la Serviciul de Ambulanţă Giurgiu fac multe ore suplimentare.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co