Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Sirenele au sunat și în Capitală

Sirenele care anunţă situaţiile de urgenţă au putut fi auzite astăzi şi în Capitală. Ele sună alternativ, în toată ţara, pe parcursul a patru zile, încă de ieri şi vor continua până vineri, între orele 10.00 şi 15.00, în cel mai amplu exerciţiu de testare a sirenelor. Prin intermediul acestor mijloace de alarmare pot fi transmise semnale acustice cu diferite semnificaţii sau pot fi transmise mesaje vocale care vizează anumite măsuri pentru comunitate. Sistemul de înştiinţare – alarmare este utilizat în cazul producerii unor accidente tehnologice în care sunt implicate substanţe periculoase, ruperii unor baraje hidrotehnice sau căderii obiectelor din atmosferă. Această metodă destinată protecţiei populaţiei civile poate fi utilizată şi pe timpul conflictelor armate.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, a explicat că exerciţiul este organizat pentru că populaţia trebuie să ştie ce înseamnă fiecare sunet al sirenei, în cazul unor situaţii de mare risc.
De asemenea, reprezentanţii IGSU recomandă cetățenilor să rămână calmi pe timpul declanșării semnalului de alarmare și să respecte recomandările autorităților. La nivel naţional, există peste 7.700 de astfel de mijloace, care pot fi utilizate în cazul unor dezastre sau alte situaţii de protecţie civilă, modul de acţionare a acestora fiind realizat local sau centralizat, din dispecerate.

Targul National Imobiliar
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co