Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Sindicaliștii de la metrou ameninţă cu greva generală

Un nou protest al sindicaliştilor de la metrou, chiar în ziua în care a avut loc un incident grav în transportul subteran al Capitalei. Au pichetat sediul Ministerului Transporturilor și cer majorări salariale cel puţin egale cu rata inflaţiei din ultimii doi ani. În caz contrar, spun că vor recurge la toate formele de protest, inclusiv la greva generală.

Marian Artimon, secretarul general USLM (sursa: agerpres.ro)

“Am demarat negocierile pentru încheierea contractului colectiv de muncă. Actualul expiră la 1 iunie. Am făcut propuneri. Am senzaţia că nu se mai doreşte un dialog social la nivel de Metrorex, dar noi nu vom renunţa la drepturile salariale câştigate cu atâta muncă şi vom lupta în continuare. Dacă nu ne vom înţelege, vom trece la următoarele forme de protest. Astăzi pichetăm, apoi mitingurile, greva de avertisment şi greva generală. Noi nu dorim acest lucru, dar la momentul acesta, din păcate, Consiliul de Administraţie a mandatat conducerea executivă să negocieze, dar aceştia spun că nu au puterea să negocieze”.

Sindicaliștii mai spun că angajaţii doresc cel puţin majorarea salariilor cu rata inflaţiei din anul 2020 până acum.

“În general, metroul bucureştean este subfinanţat. Preţul energiei a crescut cu 430% şi ne sunt ameninţate locurile de muncă, pentru că administraţia doreşte să taie costurile prin reducerea de personal”, a concluzionat reprezentantul sindicaliștilor.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co