Stiri

Simulare de cutremur

Ora 08.04. Vrancea. Un cutremur cu magnitudinea de peste 7 grade pe scara Richter a afectat Bucureștiul. Acesta a fost anunțul declanșării exercițiului care simulează un cutremur resimțit în București și în Iași. A fost activat planul roșu de acțiune și au fost mobilizate forțe din toate inspectoratele care nu au fost afectate de cutremur.

Simularea este una fără precedent în țara noastră, iar obiectivul este acela de a testa conceptul de intervenție definit după tragedia din Clubul Colectiv. Oamenii privesc cu ochi buni simularea, deși consideră că în momentul unei adevărate calamități, autoritățile nu vor face față.

Doar trei persoane, respectiv ministrul de resort, premierul și presedintele au știut de plan. Autoritățile au deschis și puncte de ajutor, unde oamenii ar putea fi în siguranță.

Bilanțul simulării de cutremur:
– 1.500 răniți, 250 decedați
– 590 sinistrați
– Bloc de locuințe 10 etaje prăbuşit
– Alte 18 imobile case prăbuşite
– Spitalul Pantelimon afectat
– Avariere de căi rutiere și transport gaz metan.

Exercițiul “Seism 2016” se desfășoară sub coordonarea DSU și are ca scop verificarea capacității de reacție și de intervenție a structurilor pentru situații de urgență, timpul necesar mobilizării unor capabilități suplimentare, modul de implementare a procedurilor de coordonare adoptate în acest an, precum și identificarea și remedierea eventualelor deficiențe.

Targul National Imobiliar (TNI)
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co