ACTUALITATE

Senatul a decis: Gabriel Oprea poate fi urmărit penal

Senatul a încuviinţat astăzi cererea DNA privind urmărirea penală a senatorului Gabriel Oprea, transmite Mediafax. Senatorul social democrat Laurenţiu Florian Coca a anunţat în plenul Senatului că cerera DNA a fost aprobată cu 71 de voturi “pentru”, 52 de voturi “împotrivă” şi un vot anulat.

Gabriel Oprea a plecat de la Senat după dezbaterile din plen, în timpul votului, spunând că “tot ce avea de declarat a declarat în plen”.

“Întotdeauna mi-am făcut datoria, am respectat legea şi vă rog să votaţi împotriva acestei cerei”, a spus senatorul Gabriel Oprea în plen, în condiţiile în care votul din Comisia juridică privind încuviinţarea urmăririi sale penale a fost foarte strâns – 6 voturi pentru, 5 împotrivă.

Senatorul a mai spus că s-a “bătut pentru drepturile militarilor şi al celor de la Interne” şi că vrea să spună adevărul.

De asemenea, Oprea a explicat că în 2015 s-au achiziţionat 5.000 de maşini, nu doar una şi că există documente în acest sens, inclusiv trimise de fostul şef DIPI.

Senatorul a explicat colegilor că toate serviciile au identificat ameninţări la adresa miniştrilor de Interne, inclusiv la adresa lui şi că a fost reînfiinţată o unitate pentru protecţie pentru protecţia miniştrilor.

Dosarul lui Oprea conţine două volume. Potrivit raportului elaborat de Comisia juridică, dosarul a fost constituit la data de 9 ianuarie, pe baza denunţurilor formulate de 3 funcţionari din DIPI, care au solicitat şi au primit statut de martor ameninţat şi protejarea datelor de indentificare. În iulie 2015, Oprea, împreună cu fostul şef DIPI, Nicolae Gheorghe, a dispus suplimentarea cu suma de 410.000 lei a fondurilor pentru cheltuielile operative ale DIPI şi a aprobat achiziţia unui autoturism Audi A8, cu încălcarea prevederilor legale.

Potrivit aceluiaşi document, fostul şef al DIPI le-a transmis senatorilor jurişti un document în care susţine că au fost constate demersuri de accesare ilegală a comunicaţiilor de serviciu ale ministrului Oprea, interceptarea ilegală a convorbirilor sale în mediul ambiental şi au fost primite mesaje de ameninţare de către ministru şi unii membri ai familiei sale, acesta fiind motivul pentru care s-a achiziţionat maşina Audi A8.

“Toate instituţiile acreditate, mă refer la SRI, servicul secret al Armatei, Interne au identificat ameninţări la adresa fostei conduceri a Ministerului de Interne, inclusiv a mea. În acest sens, Direcţia de Informaţii şi Protecţie Interne a acţionat în consecinţă, au reînfiinţat o unitate care exista şi înainte pentru paza conducerii şi protecţia Ministerului de Interne. Au plecat de la zero, în acest sens au achiziţionat printre altele şi o maşină. Nu am cerut eu acest lucru, se poate dovedi, sunt documente”, a spus senatorul.

După discursul lui Oprea, Senatul a decis. Doar UNPR a avut o intervenţie în timpul dezbaterilor, senatorul Florina Jipa cerându-le senatorilor să voteze în funcţie de “propria conştiinţă”. De asemenea, Jipa a atras atenţia că dosarul are patru volume şi că la Comisia juridică au fost trimise doar două volume.

Gabriel Oprea nu a luat cuvântul la sfârşitul dezbarerii, iar senatorii au intrat în procedură de vot secret, cu bile.

Sursa: Mediafax

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co